miercuri, 21 aprilie 2010

Friends are just like baloons... once you let them go, they never come back!


Friends are just like baloons… once you let them go, they never come back!

Am ezitat putin inainte de a scrie despre acest subiect… dar trebuie sa fiu sincera, oricine are dubii in legatura cu prietenii! Fie ei prieteni noi, mai vechi sau de-o viata ne dau batai de cap. Nu spun ca aceste batai de cap nu folosesc la ceva, probabil ca o fac... de fapt e ca intr-o relatie, se spune ca dragoste nu exista fara suferinta, certuri.. asa nici o prietenie nu exista fara incertitiduni, greseli, impresii gresite, mister.

Imi este greu sa vorbesc despre subiectul acesta deoarece tocmai am pierdut un bun prieten, un prieten de-o viata. Uneori crezi ca omul acela va fi tot timpul langa tine si nu vezi ce greseli ar putea sa apara. Totusi, intamplarile nu prea fericite apar si asa se destrama totul. E de ajuns o scanteie pentru ca celalalt sa fuga, iar tu sa nu indraznesti sa il cauti. Sigur ca in ochii lui nu ai de fapt nici o scuza, desi poate asteapta niste scuze din partea ta. Cu toate acestea nu il cauti, si nu o faci nu pentru ca esti mandru sau din orgoliu ci pentru ca iti este teama. El insa, nu e de aceeasi parere... e sigur ca ai renuntat prea usor, ca nu esti in stare de nici un sacrificiu... cand tu esti doar un fricos iar el un las, de fapt. Pentru toti, dar absolut pentru toti a existat un moment in care ne-am declarat invinsi. Si nu spun ca sunt invinsa chiar acum... spun doar ca nu te caut astazi si precis nici maine, asta ar trebui sa sti cunoscandu-ma. Dar ai si tu dreptate, la fel cum ma sti tu pe mine, te stiu si eu pe tine iar mai presus de toate ma gandesc ca nu ma vei cauta.

End...

luni, 12 aprilie 2010

World... now that's a big word!

World... now that’s a big word!

Ce este ea de fapt? Stim ca ne inconjoara si cam atat..

Evitam sa o prea exploram desi suntem curiosi...

Curiozitatea asta provine din subcostientul nostru, natura umana fiind fricoasa de prea mult adevar si prea multa placere.

Asa e ... stim ca daca vom cauta mai mult vom descoperi mai mult si totusi nu cautam indeajuns si nu gasim intocmai ceea ce avem nevoie.

Cautam in locuri gresite, in locuri vii, palpabile, dar in esenta lipsite de nuanta si valoare. Adevaratele secrete si mistere ale lumii nu o sa le gasim niciodata 100 de metri sub pamant, nici in spatiu sau pe alte planete fiindca ele sunt chiar langa noi, la indemana oricaruia. Ne trebuie doar vointa si interes.

Poti sa ceri lumii interes? Nu prea... suntem interesati mai mult de propria persoana ( de fapt de bunastarea materiala si aspectul fizic), de lucrurile banale dar scandaloase, de noutati si uitam de principii... . Da, vorbesc despre principiile morale, de care putini sunt cunoscatori. Aici nu este vorba de comportament ci de gandire si suflet. Trebuie sa lasam trupul, sa nu condamnam actiunile lui, sa gandim si sa traim cu sufletul.. dupa cum spune prostituata din romanul “Unsprezece minute” a lui Paulo Coelho: “Eu nu sunt un corp care are suflet, sunt un suflet care are o parte vizibila, numita corp.” Abandonand trupul de fapt trecem din lumea mizera in lumea pura, cea in care grijile de zi cu zi lipsesc, lipsesc si defectele noastre si apare doar sufletul pur. Aici, in universul nostru, putem face orice, ne putem manifesta oricand deoarece sufletul, fiinta invizibila de langa noi ne va apara. Ea este prezenta tot timpul, chiar langa noi zambindu-ne fara a ne corecta cand gresind, bucurandu-se fara a sublinia esecurile precedente, plangand pentru pacatele noastre si oferind flori corpului nostru.


sâmbătă, 10 aprilie 2010

Just women! (part 1)

Just women!

Chiar daca la finalul sezonului, dupa multe egaluri si infrangeri am ramas tot printre primii 10 in clasament furia nu te paraseste si vrei ca echipa ta sa fie in frunte, dand vina pe colegul de echipa care nu a fost in stare sa dea un gol desi i-ai dat o pasa extraordinara! Ce risipa de timp....

Explicatia de mai sus este pentru baieti, pentru a putea intelege ce simte o fata dupa despartire, sau dupa ce a iesit la o intalnire si el se face mort nesunandu-te niciodata!

In alte cuvinte putem spune ca acest “happy end” e totusi fericit... adica cateodata e bine sa te bucuri de unul singur de propriile reusite, chiar daca de data asta victoria seamana mai degraba cu un esec. Si totusi se spune ca ai castigat experienta. Waw.. ce experienta? Ai incercat sa fi si tu draguta vreo doua ore, i-ai suportat toate gesturile (inclusiv cele cam prea indraznete), i-ai zambit cat ai putut, te-ai aratat interesata chiar si de problemele lui insa ai indraznit sa spui “NU”. De fapt ai facut ceva pur si simplu omenesc, greu si cu efect. E ridicol, stupid ca ei nu pot aprecia stradaniile noastre. Adica noi ne impacientam, avem emotii, ne fardam 2 ore, mergem la cumparaturi 3 zile si inca suntem ingrijorate in privinta aspectului fizic, pe cand ei isi amintesc inainte cu 5 minute ca urmeaza sa aiba o intalnire, se uita in oglinda, isi zambesc si sunt siguri ca au cucerit deja femeia. Nu spun ca nu trebuie apreciati pentru asta, doar sunt descurcareti si spontani, uneori de ajutor chiar cand te astepti mai putin, dar totusi ne lasa impresia ca niciodata nu e suficient, motiv pentru care femeilor le ia mai mult timp pentru a se pregati pentru o intalnire! Nu intrebati ce facem atata timp, deoarece in orele acelea timpul chiar zboara cu viteza luminii!

People... they just can't live without words!

People... they just can’t live without words!
Ei da.. nu pot vorbi singura, vorbesc doar cu gandurile mele, care din intamplare se plimba chiar pe aici, chiar acum. Sti.. cateodata imi face bine sa ma lasi sa imi revin singura, doar eu si constiinta mea, in camera mea de un portocaliu “elegant” care ma inebuneste, la propriu, printre jucariile unui copil transformate in amintiri si cateva plusuri, intre televizor si calculator, usa si geam, peisajul sinistru al curtii, un cappucino, putina ciocolata ca treaba sa devina cat de cat gustabila si o melodie Guess Who- Azi nu...
Suna a zi de relaxare, pacat ca nu este... si ce mai pacat! Vezi tu.. viata de zi cu zi, rutina ma oboseste. Nu pot sa zic ca am o viata plictisitoare, pentru ca intotdeauna dau de ceva fierbinte sau mai degraba picant. Dar acest “picant” nu e intotdeauna si bun la gust. Mai sti cand ti-ai luat o ciocolata doar pentru ca ai vazut reclama si erai sigura ca e delicioasa? Ei si cand sa o gusti... “Mai bine nu!”, da da... asa e si aici. Intalnesc oameni care sunt poate prea draguti, ne intelegem prea bine ca sa fie adevarat, ne potrivim prea de minune in anumite situatii.. si totusi ceva din puzze-ul acesta lipseste, poate fi o piesa, dar deobicei sunt cel putin doua... una de la mine, alta de la puzzel.....I have no words anymore!