luni, 12 aprilie 2010

World... now that's a big word!

World... now that’s a big word!

Ce este ea de fapt? Stim ca ne inconjoara si cam atat..

Evitam sa o prea exploram desi suntem curiosi...

Curiozitatea asta provine din subcostientul nostru, natura umana fiind fricoasa de prea mult adevar si prea multa placere.

Asa e ... stim ca daca vom cauta mai mult vom descoperi mai mult si totusi nu cautam indeajuns si nu gasim intocmai ceea ce avem nevoie.

Cautam in locuri gresite, in locuri vii, palpabile, dar in esenta lipsite de nuanta si valoare. Adevaratele secrete si mistere ale lumii nu o sa le gasim niciodata 100 de metri sub pamant, nici in spatiu sau pe alte planete fiindca ele sunt chiar langa noi, la indemana oricaruia. Ne trebuie doar vointa si interes.

Poti sa ceri lumii interes? Nu prea... suntem interesati mai mult de propria persoana ( de fapt de bunastarea materiala si aspectul fizic), de lucrurile banale dar scandaloase, de noutati si uitam de principii... . Da, vorbesc despre principiile morale, de care putini sunt cunoscatori. Aici nu este vorba de comportament ci de gandire si suflet. Trebuie sa lasam trupul, sa nu condamnam actiunile lui, sa gandim si sa traim cu sufletul.. dupa cum spune prostituata din romanul “Unsprezece minute” a lui Paulo Coelho: “Eu nu sunt un corp care are suflet, sunt un suflet care are o parte vizibila, numita corp.” Abandonand trupul de fapt trecem din lumea mizera in lumea pura, cea in care grijile de zi cu zi lipsesc, lipsesc si defectele noastre si apare doar sufletul pur. Aici, in universul nostru, putem face orice, ne putem manifesta oricand deoarece sufletul, fiinta invizibila de langa noi ne va apara. Ea este prezenta tot timpul, chiar langa noi zambindu-ne fara a ne corecta cand gresind, bucurandu-se fara a sublinia esecurile precedente, plangand pentru pacatele noastre si oferind flori corpului nostru.


Niciun comentariu: